30 Nisan 2009 Perşembe

PARMAK TAVUK


Malzemeler:
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 adet yumurta
  • maydanoz
  • 2-3 diş sarmısak
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • un
  • galeta unu
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.

PARMAK TAVUK


Malzemeler:
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 adet yumurta
  • maydanoz
  • 2-3 diş sarmısak
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • un
  • galeta unu
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.

PARMAK TAVUK


Malzemeler:
  • 2 adet tavuk gögsü
  • 1 adet yumurta
  • maydanoz
  • 2-3 diş sarmısak
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • un
  • galeta unu
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.

BİR ÖDÜL DAHA


Sevgili arkadaşım Fatma'ya sonsuz teşekkürler.Bu güzel ödülü büyük bir sevinçle aldım.Ve ben de dagıtayım.


Hepinize sevgiler.

BİR ÖDÜL DAHA


Sevgili arkadaşım Fatma'ya sonsuz teşekkürler.Bu güzel ödülü büyük bir sevinçle aldım.Ve ben de dagıtayım.


Hepinize sevgiler.

29 Nisan 2009 Çarşamba

MİMLENMİŞİM

SEVGİLİ ARKADAŞIM PEMBETATLAR BENİ MİMLEMİŞ.BENİ BİRAZ DAHA TANIMAK İSTEMESİ ÇOK GÜZEL VE HOŞUMA GİTTİ...İŞTE CEVAPLAR:

1.Yılsonunda zengin olmak koşuluyla bir yıl boyunca her gece kabus görmek istermiydiniz? Kesinikle hayır sağlığımı bozamam...

2.Kör olmak ve sağır olmak arasında nasıl bir seçim yapardınız?
Sağır olmak derim.Duymadan yaşamak görmeden yaşamaktan daha iyi gibi geldi bana.Ama Allah kimseye ikisini de göstermesin.

3.öleceğiniz anı bilmek istermiydiniz?
Hayır istemezdim..Çünkü sevdiklerimle kaliteli zaman geçirebilmek için ruh halimin iyi olması gerekiyor.

4.Bu gecenin son geceniz olduğunu öğrenseniz birine söylemediklerinizden dolayı üzülürmüydünüz?
Üzülmezdim çünkü ben zaten herşeyi söyleyen açık bir insanım.Sevdamı da ,Öfkemi de,Neşe mi de paylaşırım.

5.Eviniz yanıyor aileniz ve siz kurtuldunuz, son bir kez daha eve girme şansınız olsa neyi kurtarırdınız?
Hiçbirşeyi bütün servetim yanımda zaten.Ailem.

MİMLENMİŞİM

SEVGİLİ ARKADAŞIM PEMBETATLAR BENİ MİMLEMİŞ.BENİ BİRAZ DAHA TANIMAK İSTEMESİ ÇOK GÜZEL VE HOŞUMA GİTTİ...İŞTE CEVAPLAR:

1.Yılsonunda zengin olmak koşuluyla bir yıl boyunca her gece kabus görmek istermiydiniz? Kesinikle hayır sağlığımı bozamam...

2.Kör olmak ve sağır olmak arasında nasıl bir seçim yapardınız?
Sağır olmak derim.Duymadan yaşamak görmeden yaşamaktan daha iyi gibi geldi bana.Ama Allah kimseye ikisini de göstermesin.

3.öleceğiniz anı bilmek istermiydiniz?
Hayır istemezdim..Çünkü sevdiklerimle kaliteli zaman geçirebilmek için ruh halimin iyi olması gerekiyor.

4.Bu gecenin son geceniz olduğunu öğrenseniz birine söylemediklerinizden dolayı üzülürmüydünüz?
Üzülmezdim çünkü ben zaten herşeyi söyleyen açık bir insanım.Sevdamı da ,Öfkemi de,Neşe mi de paylaşırım.

5.Eviniz yanıyor aileniz ve siz kurtuldunuz, son bir kez daha eve girme şansınız olsa neyi kurtarırdınız?
Hiçbirşeyi bütün servetim yanımda zaten.Ailem.

Viva Mexico










последний рывок) осталось купить завтра пуговицы и сегодня довышивать последние четыре цветочка) а, шнурок сплести, наверное, это я и сделаю в первую очередь, пока дома есть Егор. Мне безумно нравится результат, осталось загореть и выгореть, но это уже скоро))




начало здесь












Masa Ortusu


Masa Ortusu


Masa Ortusu


MÜCVER


Mücver benim en sevdiğim kabak yemeğidir.Yanına bir de çay demlediniz mi harika olur.İşte benim tarifim:
Malzemeler:
  • 3-4 kabak
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım demet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 2 adet yumurta
  • biraz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Kabakları rendeleyin.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.Diğer bütün malzemelerle karıştırın.Kaşıkla alarak kızğın yağda kızartın.

Afiyet olsun.


MÜCVER


Mücver benim en sevdiğim kabak yemeğidir.Yanına bir de çay demlediniz mi harika olur.İşte benim tarifim:
Malzemeler:
  • 3-4 kabak
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım demet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 2 adet yumurta
  • biraz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Kabakları rendeleyin.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.Diğer bütün malzemelerle karıştırın.Kaşıkla alarak kızğın yağda kızartın.

Afiyet olsun.


MÜCVER



Malzemeler:
  • 3-4 kabak
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım demet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 2 adet yumurta
  • biraz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Kabakları rendeleyin.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.Diğer bütün malzemelerle karıştırın.Kaşıkla alarak kızğın yağda kızartın.

Afiyet olsun.


MÜCVER



Malzemeler:
  • 3-4 kabak
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım demet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 2 adet yumurta
  • biraz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Kabakları rendeleyin.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.Diğer bütün malzemelerle karıştırın.Kaşıkla alarak kızğın yağda kızartın.

Afiyet olsun.


MÜCVER



Malzemeler:
  • 3-4 kabak
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım demet taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 2 adet yumurta
  • biraz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber
  • sıvıyağ(kızartmak için)

Kabakları rendeleyin.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.Diğer bütün malzemelerle karıştırın.Kaşıkla alarak kızğın yağda kızartın.

Afiyet olsun.


28 Nisan 2009 Salı

ÖDÜL

Güzel arkadaşlarım pembetatlar,asevimiz ve lemaninignesinden beni layık görmüş bu ödüle.Sabah bu süprizle uyanmak çok iyi geldi bana.Artık kendimi herşeye yetişebilecek süper bir anne gibi hissediyorum.Bu güzel duyguları bana yaşatan arkadaşıma sonsuz teşekkürler.Ve sıra benim ödülü dagıtmam da:

Daha çok insan yazmak istedim ama olmadı.Hepiniz benim gönlümde birincisiniz.Teşekkürler.

ÖDÜL

Güzel arkadaşlarım pembetatlar,asevimiz ve lemaninignesinden beni layık görmüş bu ödüle.Sabah bu süprizle uyanmak çok iyi geldi bana.Artık kendimi herşeye yetişebilecek süper bir anne gibi hissediyorum.Bu güzel duyguları bana yaşatan arkadaşıma sonsuz teşekkürler.Ve sıra benim ödülü dagıtmam da:

Daha çok insan yazmak istedim ama olmadı.Hepiniz benim gönlümde birincisiniz.Teşekkürler.

BÜRYAN PİLAVI


Sevgili Fazilet bu pilav için "Büryan Pilavı" demişti; ben de öyle yazdım...Ama etli,kestaneli, bademli, havuçlu pilav da diyebilirsiniz isterseniz:))))))))))))
Lezzeti mi tek kelimeyle harika..!
İşte şöyle:
Malzemeler:(Yaklaşık olarak)
750 gr kuşbaşı et(tercihen kuzu eti)
1 adet soğan
1diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 su bardağı kestane(pişmiş)
2 adet çarliston biber
1 adet havuç(jülyen doğranmış)
1 su bardağı badem(sıcak suda 5 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş)
2 kaşık tereyağı
3 su bardağı pirinç(yarım saat tuzlu sıcak suda beklemiş ve sonra iyice yıkanıp süzülmüş)
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
*Düdüklü tencerede soğanı zeytinyağı içinde kavuralım
*Daha sonra dilimlenmiş sarımsağı ve kuşbaşı eti ekleyerek kavurmaya devam edelim.
*Etler hafif renk değiştirince üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tane karabiber ekleyerek yaklaşık 30 dakika düdüklüde pişirelim. (düdüklünüzün ayarını siz daha iyi bilirsiniz)
*Pişince suyunu süzüp ayıralım
*Tenceremize soyulmuş bademlerimizi koyup yağsız olarak kavuralım
*Sonra yağını ekleyip havuçları da koyup biraz daha çevirelim
*Pirinçleri de ekleyip kavuralım şeffaflaşana kadar kavuralım
*Parçalamamaya gayret ederek kestaneleri ve etleri de ekleyelim
*Baharatları ve etsuyuna tamamlanmış 4 bardak kaynar suyu da ilave edelim ve göz göz olana kadar pişirelim..
Püf noktası:
*İyi bir pilav için kesinlikle su ilavesinden sonra karıştırmayınız.
*Pirinci çok iyi yıkamalı ve nişastasını akıtmalısınız
*Kavurarak pişirme yönteminde pirincin iyice şeffaflaşmasını sağlamalısınız
Afiyet olsun

BÜRYAN PİLAVI


Sevgili Fazilet bu pilav için "Büryan Pilavı" demişti; ben de öyle yazdım...Ama etli,kestaneli, bademli, havuçlu pilav da diyebilirsiniz isterseniz:))))))))))))
Lezzeti mi tek kelimeyle harika..!
İşte şöyle:
Malzemeler:(Yaklaşık olarak)
750 gr kuşbaşı et(tercihen kuzu eti)
1 adet soğan
1diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 su bardağı kestane(pişmiş)
2 adet çarliston biber
1 adet havuç(jülyen doğranmış)
1 su bardağı badem(sıcak suda 5 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş)
2 kaşık tereyağı
3 su bardağı pirinç(yarım saat tuzlu sıcak suda beklemiş ve sonra iyice yıkanıp süzülmüş)
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
*Düdüklü tencerede soğanı zeytinyağı içinde kavuralım
*Daha sonra dilimlenmiş sarımsağı ve kuşbaşı eti ekleyerek kavurmaya devam edelim.
*Etler hafif renk değiştirince üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tane karabiber ekleyerek yaklaşık 30 dakika düdüklüde pişirelim. (düdüklünüzün ayarını siz daha iyi bilirsiniz)
*Pişince suyunu süzüp ayıralım
*Tenceremize soyulmuş bademlerimizi koyup yağsız olarak kavuralım
*Sonra yağını ekleyip havuçları da koyup biraz daha çevirelim
*Pirinçleri de ekleyip kavuralım şeffaflaşana kadar kavuralım
*Parçalamamaya gayret ederek kestaneleri ve etleri de ekleyelim
*Baharatları ve etsuyuna tamamlanmış 4 bardak kaynar suyu da ilave edelim ve göz göz olana kadar pişirelim..
Püf noktası:
*İyi bir pilav için kesinlikle su ilavesinden sonra karıştırmayınız.
*Pirinci çok iyi yıkamalı ve nişastasını akıtmalısınız
*Kavurarak pişirme yönteminde pirincin iyice şeffaflaşmasını sağlamalısınız
Afiyet olsun

kazak modeli

Örgü Kazak

Örgü Malzemeleri:
ip: 200gr. lila 200gr mor
Şiş:6 numara
Tığ:1 numara
Beden: 38

Örgü Yapılışı:
Kazağa önde 40 ilmekle başlayın. İlmekleri ortalayarak 20 ilmeği lila, 20 ilmeği mor renk ile düz örgü örün. İki sıra sonra lila renk üzerinde 5 ilmek örüp sol şişteki 4 ilmeği 2-2 saç örgü olarak burun, 3 ilmek düz örüp tekrar sol şişteki 4 ilmeği 2-2 olarak saç örgü olarak burun. 3 ilmek düz örüp tekrar sol şişteki 4 ilmeği 2-2 olarak saç örgü burun. 4 ilmek düz örün. 2 sıra sonra bu kez 9 ilmek düz örün. Sol şişteki 4 ilmeği saç örgü burun. 2 sıra düz örün, tekrar 5 düz örüp, 4 ilmeği saç örgü burun. 3 düz örün, 4 ilmeği saç örgü burup üzerine 2 sıra düz örün. Lila rengin üzerine mor, mor üzerine lila devam edin. İki sıra mor, 2 sıra liladan sonra, kolu 2-1-1 kesin. Yaka oyuntusunu yaparak önü tamamlayın. Arkaya 40 ilmekle başlayın. Mor renk ile düz örün. Kolu 2-1-1 kesin. Yaka oyuntusunu yaparak omuzları kesip bitirin. Kollara 42 ilmekle başlayın. Düz örgü örün. Her iki taraftan 1'er ilmek eksilterek devam edin. 26 ilmek olunca düz örgüye devam edin. Kolun her iki tarafından eşit aralıklarla 1'er ilmek olmak üzere 2'şer ilmek artırın. Kolu 2-1 kesin. Her sırada 1'er ilmek eksilterek tamamlayın. Yaka, kol ağzı ve etek ucuna tığla uzun dolama ilmeklerle saçak yaparak kazağı bitirin.

27 Nisan 2009 Pazartesi

PATATESLİ EKMEK(DAVET SOFRAMDAN KESİTLER)


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 adet orta boy patates(haşlayın ve ezin oda sıcaklığında olacak)
  • 1/2 su bardağı su(oda sıcaklığında olacak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında olacak)

Un,tuz ve mayayı bir kapta karıştırın.Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.Hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak büyük bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla birbirine dik birkaç çizik atın.Üzerine un serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Not:Tarifi 40firinekmek sitesinden aldım.Çok güzel ekmek tarifleri var bir bakın derim.

PATATESLİ EKMEK(DAVET SOFRAMDAN KESİTLER)


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 adet orta boy patates(haşlayın ve ezin oda sıcaklığında olacak)
  • 1/2 su bardağı su(oda sıcaklığında olacak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında olacak)

Un,tuz ve mayayı bir kapta karıştırın.Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.Hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak büyük bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla birbirine dik birkaç çizik atın.Üzerine un serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Not:Tarifi 40firinekmek sitesinden aldım.Çok güzel ekmek tarifleri var bir bakın derim.

PATATESLİ EKMEK


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 adet orta boy patates(haşlayın ve ezin oda sıcaklığında olacak)
  • 1/2 su bardağı su(oda sıcaklığında olacak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında olacak)

Un,tuz ve mayayı bir kapta karıştırın.Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.Hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak büyük bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla birbirine dik birkaç çizik atın.Üzerine un serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


PATATESLİ EKMEK


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 adet orta boy patates(haşlayın ve ezin oda sıcaklığında olacak)
  • 1/2 su bardağı su(oda sıcaklığında olacak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında olacak)

Un,tuz ve mayayı bir kapta karıştırın.Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.Hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak büyük bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla birbirine dik birkaç çizik atın.Üzerine un serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


PATATESLİ EKMEK


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru maya
  • 3 adet orta boy patates(haşlayın ve ezin oda sıcaklığında olacak)
  • 1/2 su bardağı su(oda sıcaklığında olacak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında olacak)

Un,tuz ve mayayı bir kapta karıştırın.Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve patates püresini karışıma ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin.Hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak büyük bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla birbirine dik birkaç çizik atın.Üzerine un serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


DAVET SOFRAMDAN KESİTLER-KREMALI MANTAR


Kremalı Mantar Tarifi:
Malzemeler:
  • yarım kilo mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz,kırmızıbiker,karabiber

Mantarları yıkadıktan sonra dograyın ve limonlu suda bekletin.Soğanı ve sarmısağı doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Üzerine mantarları ilave edin.Suyunu salıp çekince daha doğrusu çekmeye yakın.1 yemek kaşığı unu ilave edin.Ve baharatları ekleyin.Biraz daha karıştırdıktan sonra kremasını ilave edin.Kaydanıktan sonra altını kapatın.

Afiyet olsun.

DAVET SOFRAMDAN KESİTLER-KREMALI MANTAR


Kremalı Mantar Tarifi:
Malzemeler:
  • yarım kilo mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz,kırmızıbiker,karabiber

Mantarları yıkadıktan sonra dograyın ve limonlu suda bekletin.Soğanı ve sarmısağı doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Üzerine mantarları ilave edin.Suyunu salıp çekince daha doğrusu çekmeye yakın.1 yemek kaşığı unu ilave edin.Ve baharatları ekleyin.Biraz daha karıştırdıktan sonra kremasını ilave edin.Kaydanıktan sonra altını kapatın.

Afiyet olsun.

KREMALI MANTAR


Kremalı Mantar Tarifi:
Malzemeler:
  • yarım kilo mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz,kırmızıbiker,karabiber

Mantarları yıkadıktan sonra dograyın ve limonlu suda bekletin.Soğanı ve sarmısağı doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Üzerine mantarları ilave edin.Suyunu salıp çekince daha doğrusu çekmeye yakın.1 yemek kaşığı unu ilave edin.Ve baharatları ekleyin.Biraz daha karıştırdıktan sonra kremasını ilave edin.Kaydanıktan sonra altını kapatın.

Afiyet olsun.

KREMALI MANTAR


Kremalı Mantar Tarifi:
Malzemeler:
  • yarım kilo mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz,kırmızıbiker,karabiber

Mantarları yıkadıktan sonra dograyın ve limonlu suda bekletin.Soğanı ve sarmısağı doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Üzerine mantarları ilave edin.Suyunu salıp çekince daha doğrusu çekmeye yakın.1 yemek kaşığı unu ilave edin.Ve baharatları ekleyin.Biraz daha karıştırdıktan sonra kremasını ilave edin.Kaydanıktan sonra altını kapatın.

Afiyet olsun.

KREMALI MANTAR


Kremalı Mantar Tarifi:
Malzemeler:
  • yarım kilo mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz,kırmızıbiker,karabiber

Mantarları yıkadıktan sonra dograyın ve limonlu suda bekletin.Soğanı ve sarmısağı doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Üzerine mantarları ilave edin.Suyunu salıp çekince daha doğrusu çekmeye yakın.1 yemek kaşığı unu ilave edin.Ve baharatları ekleyin.Biraz daha karıştırdıktan sonra kremasını ilave edin.Kaydanıktan sonra altını kapatın.

Afiyet olsun.

DAVET SOFRAMDAN KESİTLER-AKDENİZ SLATASI


Akdeniz Salatası
Mısır Salatası

Semizotu Salatası

DAVET SOFRAMDAN KESİTLER-AKDENİZ SLATASI


Akdeniz Salatası
Mısır Salatası

Semizotu Salatası
Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea