26 Şubat 2010 Cuma

Gelinlikler









Kalıcı makyajınız nasıl yapılır?

Kalıcı makyaj nasıl yapılır? Yaz mevsiminde havalar ısınmasıyla çekilmez bir hal alan sıcak havalar bazen makyaj yapmaya izin vermiyor.

Bir de tatilde denize giriyorsanız, havuzla fazla haşır neşirseniz işiniz oldukça zor olsa gerek. Son dönemde kadınların fazlaca rağbet ettiği kalıcı makyaj ile bu sorununuzu kolayca çözebilirsiniz.


Kalıcı makyaj uygulamaları sayesinde şekilli kaşlar, renkli dudaklar ve belirgin gözlerle denizde ya da havuzda bakımlı görünmeniz mümkün.

12 yıldır profesyonel olarak kalıcı makyaj uygulayan uzman estetisyen Berna Bilir, bu konuda merak ettiklerini yanıtladı:

- Kalıcı makyaj nedir?

Kalıcı makyajı "mikro steril tek kullanımlık iğne yardımıyla doğal mineral renklerin deri yüzeyinin hemen altına aşılanması" olarak tanımlayabiliriz.

- Öncesinde herhangi bir test yapılıyor mu?

Evet, öncesinde kişiyi mutlaka alerji testinden geçiriyoruz.

- Uygulama ne kadar sürüyor ve kalıcılığı ne kadar?

Makyaj uygulaması yaklaşık 1,5 saati buluyor. Ancak tek seansta tamamlanıyor. Uyguladığımız makyaj 2-3 yıl kadar da kalıcı oluyor.

- Bu makyajın avantajları neler?

Öncelikle parlak ve homojen olmayan makyaja oranla daha doğal görünüyor. Özellikle çalışan kadınların gözdesi olan kalıcı makyaj "tazeleme" derdini ortadan kaldırıyor. Zamandan ve bütçeden tasarruf edilmesini sağlarken, kozmetik ürünlere alerjisi olan kadınların da vazgeçilmezi.

- Kalıcı makyaj uygulamaların sonucunda ne sağlanıyor?

"Kozmetik dövme" sayılabilecek bu işlem sonucunda kaş, göz çizgisi veya dudaklara, cilt rengine uyumlu makyaj uygulayarak küçük kusurların kapatılması veya anatomik bozuklukların giderilmesi de sağlanıyor.

- Uygulamada kullandığınız ürünlerin özelliği nedir?

Bu alanda dünyada ne uygulanıyorsa Türkiye'de de aynısı yapılıyor çünkü trendleri yakından izliyoruz. Kullandığımız tüm malzemeler yurt dışından geliyor. Anti-alerjik, su bazlı ve bitkisel pigmentler kullanılıyor. Bu boyalar kesinlikle kimyasal katkı ve boya içermiyor.

Fondöteni doğru kullanmanın yöntemleri

Fondöteni doğru kullanmakFondöten nasıl kullanılır? Fondöten kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Ciltteki lekeleri kapatmak ve tüm yüzün aynı renkte olmasını sağlamak için etkin bir yol olan fondöteninizi mutlaka az miktarda sürmelisiniz. Yüzünüzde belirginleşmesi gereken noktalar, gözler ve dudaklar olmalıdır.


Yağlı ciltlilerin yarı sıvı bir fondöten, cildi kuru olanların ise krem şeklinde bir fondöten kullanmaları makyajın daha güzel görünmesini sağlar.

Fondöten yüze nasıl sürülmeli?

Krem ya da sıvı fondötenleri yüzünüze daha ince ve düzgün bir tabaka halinde sürebilmek için, önce elinizin içinde yumuşatabilirsiniz. Yumuşattıktan sonra ise bundan burnunuza, yanaklarınıza, çenenize ve alnınıza birer nokta kondurun. Çubuk halinde bir krem kullanıyorsanız bu saydığımız yerlere bununla küçük birer çizgi çizin. Fondöteni parmak uçlarınıza daireler çizerek güzelce yayınız.

- Çenede; yukarıya, dışa doğru.

- Yanaklarda; dışarıya doğru.

- Alnınızda; bir yandan öbür yana.

- Burunda; aşağıya, burun ucunun altına.

- Göz etrafında; daire halinde gözkapaklarına doğru iyice yayın. Fondöteni boynunuza sürmenize gerek yok. Ancak boyun ile yüzünüz arasındaki geçişin sert olmaması için bu bölgeye biraz daha özen göstermelisiniz. Ayrıca fondöteni sürdükten sonra yüzünüzde sünger dolaştırıp fazlalıkları almayı unutmayın.

Fondötenin ömrü ne kadardır?

Bir fondötenin ömrü, açılmadan 1-1,5 sene, açıldıktan sonra ise 5-6 aydır. Pudra fondötenler, akıcı kıvamlılara kıyasla daha uzun ömürlüdür. 1 yıl kullanılabilirler.

24 Şubat 2010 Çarşamba

22 Şubat 2010 Pazartesi

Pierre Cardin İ.ç Çamaşırları











İÇ GİYİM NASIL YIKANIR ?
İç çamaşırlarınızı yıkarken bu tip giysilerin hassas olduklarını ve özen gerektirdiklerini unutmamalısınız. İyi bir bakım size yıllarca bitmeyen bir beraberlik olarak geri dönecektir.
Çamaşırlarınızı bir ya da iki kez giydikten sonra yıkayın. Kirlenmesini beklemeyin.
Narin kumaşlardan üretilmiş çamaşırlarınızı mutlaka elde ve şampuanla yıkayın. Eğer mutlaka makinada yıkamak istiyorsanız, günlük olarak kullandığınız ve kısmen daha dayanıklı olduğunu düşündüğünüz çamaşırlarınızı, yıkama torbası kullanarak, düşük ısıda yıkayın.
Asmadan sererek kurutun. Kurutma işlemi esnasında modelin uygunsuz bir kıvrımda kurumamasına özen gösterin, kırışan ya da katlanan yeri varsa elle düzelterek kurumaya bırakın.
Eğer silikonlu (kaymaz plastik şerit kaplanmış) straplez ya da benzeri tipte çamaşırlarınızı sadece hafif ılık sıda elde yıkayın. Isı silikonların özelliğini yitirmesine yolaçabilir
Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea