MALZEMELER:
500 gr kıyma
3 domates
2 adet soğan
5 biber
3 diş sarımsak
1 kilo patlıcan
sıvıyağ
2 kaşık antep salçası (domates biber karışık)
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir. 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur. Közlenir. Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yağla.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenir o da kavrulur. Biberlerde eklenir kavrulur. Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar o da kavrulur.Küp doğranmış domates eklenir. Suyunu bırakınca, yumuşayınca altı kapanır. Patlıcanların içi kıymalı harçla doldurulur. Üzerine kalan harcın sosu dökülür.Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder