- 1 lt.süt
- 1 yumurta
- 1 çay bardagı nişasta
- 1 çay bardagı un
- 1,5 su bardagı toz şeker
- 1 yemek kaşıgı katı yag
- 6-7 petibör bisküvi(süslemek için)
- 6-7 ceviz(süslemek için)
Yumurta tencerede çırpılıp içine süt katılır.Ve beraber çırpılmaya devam edilir.Sonra nişasta,un,şeker katılıp tekrar çırpılır.Orta hararetli ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatmadan 1 kaşık yag eklenir ve karıştırılır.Ve Tencerenin altı kapatılır.Hafif ıslatılmış borcama muhallebi dökülür.Üstüne rondodan geçirilmiş bisküvi ve ceviz eklenir.Hafif ılıdıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir ve dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder