İlk olarak tencereye az miktarda sıvıyag alınır ve yemeklik dogranmış sogan,yeşil biber ve ince ince dogranmış sarımsaklar eklenerek kavrulur.Malzemeler kavrulunca üstüne salça ve baharatlar eklenir.Bir miktar karıştırıldıktan sonra yıkanarak ince ince dilimlenmiş mantar eklenir ve mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Sonra içine dogranmış domatesler ve tuz eklenir.Yemek suyunu çekene kadar pişirilir.Ve indirmeye yakın ufak dogranmış maydanoz eklenir ve karıştırılır.Yemek bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Ayrı bir yerde kabukları soyularak küp küp dogranmış patatesler sıvıyag da kızartılır.Genişçe bir kaba kızartılmış patatesler döşenir ve üstüne de mantar sote yayılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder