22 Şubat 2009 Pazar

Beze öpücük


4 adet yumurta akı
5 çay bardağı toz şeker
2 damla limon suyu
Tuz
İç dolgusu için:
1 paket toz çikolatalı dolgu kreması
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırıp ayrı kaplara aktarın.Toz şekeri yumurta akına ilave edip limon suyu ve 1 tutam tuzla ısıya dayanıklı bir kapta çırpın.Kabı ocaktaki kısık ateşe yerleştirip mikser yardımıyla yaklaşık 10 dakika çırpın.Ocaktan alıp tekrar 10-15 dakika çırpın.Koyu bir kıvam alan bezeyi tırtıllı duy taktığınız krema sıkma torbasına doldurun.Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serip küçük şekilli bezeler oluşturun.Bezeleri kuruyuncaya kadar fırında pişirin.Bezelerin kızarmamasına dikkat edin.Piştikten sonra fırından alıp soğumalarını bekleyin.
Bezelerin iç dolgusunu hazırlamak için çikolatalı dolgu kremasını kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayın.Hazırladığınız bezelerden bir tanesini çikolatalı dolgu kremasına sürüp diğer bezeyi üzerine yapıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea