Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız..Hele de mantar seviyorsanız kesinlikle tavsiye ederim..Gelelim malzeme ve yapılışına..
Malzemeler:
2 paket mantar(ben büyük kavanoz konserve kullandım)
3-4 kaşık sıvıyağ
1 adet büyük soğan
1 kg ıspanak
Barilla lazanya
Kaşar rendesi
Beşamel Sos için:
Süt, un, tereyağı, sıvıyağ,tuz (normalden daha akıcı kıvam ayarlayın)
Buraya tıklayıp yapımına ulaşabilirsiniz, ancak daha fazla yapmanızı tavsiye ederim
Yapılışı:
*İyice yıkayıp- gerekirse soyduğumuz- mantarları doğrayıp limonlu suda hazır olana kadar tutalım
*Sıvıyağda soğanla birlikte harlı ateşte iyice suyunu çektirelim
*Yıkanıp doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ve onun da suyu çekene kadar karştırarak pişirelim, tuzunu eklemeyi unutmayın
*Servis kabımızın altına hazırladığımız beşamel sosu bir kat sürelim
*Lazanya dizelim ve üzerine ıspanaklı malzemenin üçte birini yayalım
*Beşamel sos sürelim ve kaşar rendesi serpelim
*Bu işlemi 4 kat lazanya, 3 kat ıspanaklı mantarlı malzeme olana kadar devam ettirelim
*En üste beşamel sos ve kaşar rendesi ile işlemi bitirelim
*180 derecede ısınmış fırında yüzü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder