pirinç(ben her dolma için 1 veya 1,5 yemek kaşıgı kadar pirinç ekliyorum)
2 adet kuru sogan
yarım yemek kaşıgı domates salçası
yarım yemek kaşıgı biber salçası
yarım demet maydanoz
yarım çay bardagı sıvıyag
tuz,kırmızı toz biber,karabiber
yarım limon suyu
Kabak ve patlıcanları ortadan ikiye bölüyoruz ve dolma oyacagı ile veya tatlı kaşıgı ile içlerini oyuyoruz.Biberlerin üst kısımları kesilerek çekirdek kısımlarını çıkarıyoruz.Soganı yemeklik dogruyoruz.Mayadanozu da dograyıp sogana ekliyoruz.İçine kıyma,salçalar,baharatlar,limon suyu,sıvıyag ve pirinç ilave edilerek iyice yogruyoruz.İçleri oyulmuş kabak,patlıcan ve biberlere pay ederek pirinçli kıymalı karışımı dolduruyoruz.Üzerlerini domates ile kapatıp ve tencereye yerleştiriyoruz.Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak suya salça,tuz ve az limon suyu ilave ederek dolmaların üstüne boşaltıyoruz.Üzerine bir tabak kapatıyoruz ve pirinçler lapa olmayacak şekilde kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder