Malzemeler:
- 1,5 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım su barağı krema (ben süt kaymağı kullandım)
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
- Kakaolu pandispanya kırıntısı
Hazırlanması:
- En küçük boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kâğıt serin.
- Taban için verilen malzemeleri karıştırıp elinizle kalıbın alt kısmına yayın ve peynirli dolgu malzemesini hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.
- Derin bir kabın içerisinde lor peyniri, kaymak ve şekeri mikserle çırpın.
- Pürüzsüz bir kıvam alınca yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.
- En son vanilya ve nişastayı da ekleyip çırpın.
- Hazırladığınız karışımı dolapta beklettiğiniz kalıbın çerisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- İsterseniz kek pişerken üzeri çatlamasın diye fırının içine küçük bir kase ile su koyabilirsiniz.
- Fırının içerisinde soğutup bir gece buzdolabında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder