17 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇİKOLATALI BROWNİE CAKE






tereyağ 175 gr
bitter çikolata 225 gr (küçük parçacıklar halide kırın)
toz şeker 200gr
yumurta 3 adet , sarı ve beyazı ayrılmış
un 65 gr
dövülmüş ceviz 50gr

180 C 45 dk
20-25cm yuvarlak kek kalıbı

-tereyağı, toz şeker ve 175gr çikolatayı ocağa koyup karıştırarak eritin ve soğuması için bir kenarda bekletin
-yumurta sarılarını, cevizi,unu ve kala çikolatayı da içine ekleyip karıştırın
-ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kabarana dek çırpın ve çikolatalı karışımın içine ekleyip , hafifçe ve nazikçe karıştırın
-kalıbınızı yağlayın ve yağlı kağıt serin
-karışımı hazırladığınız kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırınınıza verin..
-hafifçe soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, dondurma yada pudingli sosla ılık olarak , kremayla ise soğuk olarak servis edebilirsiniz...afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea