21 Mayıs 2010 Cuma

ELMALI RULO ÇÖREKLER


MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1.5 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı Sinangil un
Yarım paket DR.Oetker kabartma tozu
1 paket Dr.Oetker vanilya
ELMALI HARÇ
5 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
-Elmaları rendeleyerek toz şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
-Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
-Hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.(Unu azar azar katın benim ölçü bardağımla 2 bardak tam geliyor)
-Hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
-Merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın ve elmalı harçtan her yerine yayarak rulo şeklinde sarın.
-Rahat kesilebilmesi için 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
-1 parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
-Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serperek servis yapın.
AFİYET BAL OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea