16 Mayıs 2010 Pazar

ENGİNAR DOLMA




6 adet büyük enginar
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç
200 gr kıyma
2 limon
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
dereotu soğan tuz
kırmızı toz biber

enginarları ayıklayıp limonla ovun.limonlu,unlu ve tuzlu suda bekletin.
bir kapta kıyma,kıyılmış soğan,yıkanmış pirinç,kıyılmış maydanoz,kırmızı tozbiber,tuz ve tereyağını yoğurun.
enginarları sudan çıkarıp geniş bir tencereye yan yana dizin.çukur kısımlarına kıymalı harcı paylaştırın.enginarların yarısını geçecek şekilde enginarı beklettiğimiz unlu sudan ekleyin.tencerenin kapağını kapatıp enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
bir kasede çatal yardımı ile 1 yumurta ve 2 limonun suyunu iyice çırpın.
enginarların üzerine gezdirin.1-2 dk. sonra ocaktan alıp dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea