15 Mayıs 2010 Cumartesi

Lor peynirli cheesecake (peykek)







Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı lor peyniri

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket vanilya

  • Yarım su barağı krema (ben süt kaymağı kullandım)

  • 2 yumurta

  • 2 yemek kaşığı nişasta




Tabanı için;
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 yemek kaşığı kakao

  • Kakaolu pandispanya kırıntısı


Hazırlanması:

  • En küçük boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kâğıt serin.

  • Taban için verilen malzemeleri karıştırıp elinizle kalıbın alt kısmına yayın ve peynirli dolgu malzemesini hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.

  • Derin bir kabın içerisinde lor peyniri, kaymak ve şekeri mikserle çırpın.

  • Pürüzsüz bir kıvam alınca yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.

  • En son vanilya ve nişastayı da ekleyip çırpın.

  • Hazırladığınız karışımı dolapta beklettiğiniz kalıbın çerisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

  • İsterseniz kek pişerken üzeri çatlamasın diye fırının içine küçük bir kase ile su koyabilirsiniz.

  • Fırının içerisinde soğutup bir gece buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea