11 Haziran 2010 Cuma

BUGDAY PİLAVI


BUĞDAY PİLAVI MALZEMELERİ:
  • 2 su bardagı bugday
  • 1 veya 2 adet kuru sogan
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • yarım çay bardagı sıvıyag
  • tuzot(veya istediginiz baharatlar)
Bugdayları akşamdan ıslatıyoruz.Ertesi gün eski suyunu dökerek yeni su ekliyoruz ve diriligi çok ölmeyecek şekilde haşlıyoruz.Pilav tenceresine sıvıyagı alıyoruz ve üstüne yemeklik dogradıgımız soganı ve biberleri ekliyoruz kavrulan malzemelerin üstüne kabukları soyulup ve yine yemeklik dogradıgımız domatesleri ekliyoruz.Domatesler bir miktar suyunu çektikten sonra üzerine haşlamış oldugumuz bugdayları ekliyoruz.Ve bir miktar daha kavurmaya devam ediyoruz.En son olarak tuzot (veya istege göre diger baharatlarını da)ekliyoruz.Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.(eger pişmediyse tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz)Pişen pilavın altını kapatıp bir süre dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea