14 Haziran 2010 Pazartesi

ÇİKOLATALI VE FINDIKLI BİSCOTTİ




tereyağı 110 gr
şeker 3/4 sb
yumurta 3 adet
portakal kabuğu rendesi 1yk( limon kabuğu rendeside kullanabilirsiz)
vanilya 1 çyk
un 3 sb
kabartma tozu 1 1/2 paket
dövülmüş fındık 1 sb
çikolata parçacıkları 1 1/4 sb


60 adet
180 C
-tereyağı ve şekeri iyice pürüzsüzleşene dek çırpıp içine yumurtaları, portakal kabuğunu ve vanilyayı da ekleyip çırpın
-un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyip iyice yedirin ve fındıkları da ekleyip karıştırın
-hamurdan 1 sb dolduracak kadar parçalar koparıp he rbirini 14cm uzunluğunda 5 cm eninde ve 1cm kalınlığında silindir şekilleri verip tepsinize dizin ve önceden ısıtılmış fırınınızda 180 C 25 dk pişirin
-tepsiyi fırından alıp keskin bir bıcak ile 2cm kalınlığında dilimleyin ve kestiğiniz yüzey yukarı gelecek şekilde tepsinize dizip tekrardan fırınınıza verip 20 dk daha pişirin
-fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın
-bu arada bir tencereye su koyup kaynatın ve tencerenin üzerine başka bir kap yerleştirip içerisine çikolataları ekleyin ve5 dk eriyene dek bekleyin
-erittiğiniz çikolataları biscottilerin bir yuzune sürüp donmaları için bekledikten sonra servis yapın...afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea