11 Haziran 2010 Cuma

İyi bir manikürün incelikleri

İyi bir manikürün incelikleri

Tırnaklar, bakımlı bir kadının mücevheri gibidir. Günümüzde gelişen kozmetik teknolojisi ile tırnak bakımına özen gösterenler için birçok farklı seçenek mevcut.

Seçenekler bu kadar fazla olunca, tırnak bakımında da her sene yeni moda trendler, süslemeler ve bakım çeşitleri artıyor. Peki bu bakımların temeli sayılan manikürün incelikleri nelerdir? Adım adım manikür nasıl yapılır? Hep birlikte göz atalım...

Manikürde dikkat edilmesi gerekenler:

Tırnak bakımının temeli olan manikür, ojeyi ve tırnak üzerine yapılan bakımı daha da çekici hale getirir. İşte bunun için manikürde bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

• İyi ve kaliteli bir manikürün temeli, işlem sırasında kullanılacak olan malzemelerin kalitesidir. İşlem sırasında seçilen törpüler, pensler, makaslar ve tırnak bakım ürünleri büyük önem taşır.

• İşlem sırasında hatalı törpüleme, tırnak yüzeyinin sert malzemelerle çizilmesi tırnak yüzeyine zarar verir; tırnakların çatlaması, kırılması ve şeytan tırnaklarının oluşmasına neden olur. Bu nedenle tırnak etlerinin açılmasının sert malzemeler ile yapılmaması gerekir. Tırnakları törpülerken yanlardan ortaya doğru yumuşak bir şekilde törpüleme yapmanız gerekir.

• Kötü pensler ile koparılarak kesilen ya da özellikle parmak üzerine gelecek şekilde fazla kesilen tırnak etleri, tırnak kenarlarının sertleşmesine, kurumasına ve tırnak etlerinin çatlamasına neden olur. Bunun için seçeceğiniz pensler kaliteli olmalıdır. Bu konuda ismi marka haline gelmiş, Cobalt Solingen penslerini tercih edebilirsiniz. (İşleyen metaller arasında dünyanın en dayanıklı metali olan cobalt ve çeliğin birleşimiyle oluşan bu pensler, Almanya’nın çelik efsanesi Solingen kasabında üretilmektedir. Tanaçan Cobalt Solingen penslerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.)

• Daha önce hiç manikür yaptırmadıysanız, etleri kesmek yerine yumuşatarak geriye doğru ittirmenizi öneririz.

• Özellikle ortak kullanım alanları olan salonlarda manikür yaptırırken, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için hijyene dikkat etmelisiniz. Aslında en güvenli yol, kendinize ait bir manikür setinizin olması ve onunla manikürünüzü yaptırtmanız!

• Manikür sırasında yapılan işlem kadar, manikürün kalıcılığını sağlayacak işlemler de büyük önem taşır. Tırnak etlerinin kurumasını engellemek için besleyici tırnak eti yağları kullanabilirsiniz. Ayrıca tırnağı manikür sonrası dış etkenlere karşı koruyacak olan hijyen ürünleri ve oje öncesi kullanılan koruyucu ürünleri de kullanmanız da fayda var.

• Elleri nemlendirmek ve bakımlarını yapmak, manikür sonrası ışıltılı tırnaklar ile ellerin uyum içinde olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea