20 Haziran 2010 Pazar

Güne zinde başlamak için öneriler!

Güne enerjik başlamak çok önemli. Günümüz,sabah nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Çözüm çok basit,üstelik hepimiz biliyor ama uygulamıyoruz: Sabah sporu ve güzel bir kahvaltı.
Güne zinde başlamak için yapılması gerekenler:

• Sabah kalktığınızda önce güzel ama hafif bir kahvaltı yapın. Enerjinizi tekrar kazanmak için sağlıklı bir şeyler yiyin. Aksi takdirde vücudunuz, yağ depolarına saldırır. Dolayısıyla, kahvaltı yapmadan egzersize başlayan, hele bir de işe gitmeye kalkışan kişiler, bütün bir gün boyunca istediği başarıyı elde edemez.

• En ideal kahvaltı, karbonhidrat açısından zengin olandır. Sabahları, mısır gevreği, yulaf, meyve ya da kepek ekmeğiyle yapılmış sandviç yenilebilir.

• Bu arada yeterince sıvı da tüketilmelidir. Çay ve kahve yerine meyve suyu, soda ve bitkisel çayları tercih edin.

• Sabahları yapılan egzersizler, kalp ve dolaşım sistemini aktive ederken metabolizmayı da güçlendirir. Ayrıca egzersiz yapmak, günün zorluklarına karşı daha da hazırlıklı olmayı sağlar. Özellikle uyuşukluktan ya da çok yatmaktan kaynaklanan sırt ağrılarından şikayetçi olanlar, sabah jimnastiğiyle daha dinamik olur ve şikayetlerinden kurtulur. Çünkü, sabah jimnastiği aynı zamanda kas ve eklemleri de harekete geçirir.

Anti-stres kuralları

Stres hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Stresle başa çıkabiliyorsanız, hayatla da başa çıkabiliyorsunuz anlamına gelir. Cildinizde strese bağlı olarak baş gösteren siyah noktalar ve aknelerden aşağıdaki yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

Kuru temizlik:

Aşırı stres cildi öyle hassaslaştırabilir ki, musluk suyundaki kireç bile cilt yüzeyinin zarar görmesine neden olabilir. Eğer cildinizdeki kaşıntıdan, oluşan kırmızı lekelerden şikayetçiyseniz, o zaman cildinizi sadece toniklerle temizlemelisiniz.

Bitkisel bakımlar:

Hassaslaşmış cildinizi melissa ya da gül aromalarıyla rahatlatabilirsiniz. Parfümlerin içindeki bitkilerin yerine, banyo ve vücut losyonlarında bulunan gerçek esansları kullanabilirsiniz. Bu yüzden, kozmetik alışverişi yaparken dikkatli olmak gerekir.

Nemlendirici maskeler:

Sabahları yüzünüzü temizledikten sonra, köpük maskeyi cildinize sürün, beş dakika sonra temizleyin. Aloe vera, kavun gibi bitkisel bileşenler içeren bu maskeler, gün boyunca cildinize ihtiyacı olan nemi sağlar.

Enerji kokteylleri:

Bakım ampulleri, cildinizin gereksinimi olan maddeleri yüksek dozda barındıran enerji ürünleridir. Kür olarak normal cilt bakımı sırasında uygulanabileceği gibi, yalnızca kızarıklık oluşmuş ya da kurumuş bölgelerde de kullanılabilir.

Relax-peeling:

Haftada bir kez cilt yüzeyinde biriken ölü deri hücrelerini yumuşak bir peeling uygulamasıyla yok edebilirsiniz. Peeling ürünlerindeki sentetik kürecikler ya da doğal granüller, tıpkı kum tanecikleri veya bitki özleri gibi cildi temizleyici etkiye sahip.

Enerji deposu:

Şişen bacaklarınızı naneli ayak bakım kremleriyle rahatlatabilirsiniz. Ayrıca bebek pudraları ya da canlandırıcı ayak spreyleriyle ayaklarınızdaki yorgunluğu gidermeniz mümkün.

Yağ banyosu:

Baştan aşağı ipeksi bir cildin hayalini mi kuruyorsunuz? Bu hayalinizi gerçekleştirmek için jojobalı ya da "shea-butter"lı banyo yağları en büyük yardımcılarınız. Eğer küvetiniz yoksa duş sonrasında kullanacağınız vücut yağları da cildinizin yumuşamasına ve nemlenmesine yardımcı olur.

Stres öldürücüler:

Adaçayı kompresi; 2 çay kaşığı adaçayı yaprağını 1/2 litre kaynamış suya atın ve bununla 10 dakika boyunca yüzünüze kompres yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea