13 Haziran 2010 Pazar

Mükemmel makyajın sırları deşifre

Makyaj incelikler gerektiren bir uyguluma… Birkaç akıllı teknik ise anında farklılaşmamız için yeterli..! Makyaj uzmanlarının sırları hangileri? Deşifre ediyoruz...

►20'li yaşlar: Yüzünüzü şeffaf ve transparan görünümde bırakın. Renkleri yanaklarınızda, gözlerinizde ve dudaklarınızda kullanmayı deneyin. Bu yaşlar kim olduğunuzu ve kim olmak istediğinizi anlamanın zamanı!

►30'lu yaşlar: Bu yaşlarda kadınlar kendilerini ya kariyerlerine ya da ailelerine adar. Bu nedenle hayatı kolaylaştırmak için iki amaca yönelik olan ürünleri kullanın. Bu yaşlarda kapatıcı hayati önem taşır. Yorgunluk ve geceden kalma izleri göz altlarınızda kapatıcı yardımıyla saklayabilirsiniz. Makyaj çantanızda mutlaka olması gerekenler arasında allık, stick fondöten, dudak kremi, çeşitli renklerde rujlar olmalı.

►40'li yaşlar: Fondöteninizi çok iyi seçin. Teninize en uygun fondöteni seçmeniz olduğunuzdan çok daha genç görünmenizi sağlayacaktır. Yeni trend'lerden uzak durun. Fakat dudaklarınızı ve yanaklarınızı pastel renklerle aydınlatın. Yanar döner renklerden de uzak durun.

Makyaj çantanızda neler olmalı?
Günlük temponuz içinde pratik olmak size zaman kazandıracaktır. Ancak makyaj çantanızda süresi geçmiş ürünleri bulundurmayın. Fırça yerine süngeri tercih edin! Temel malzemelerinizi koyabileceğiniz bir çanta edinin.

Kusurlarınıza aldırmayın!
Burnunuzdaki kemer ya da çenenizdeki çukur size itici geliyor olabilir, ancak makyaj uzmanlarına göre aslında bu kusurlar sizi başkalarından ayıran en önemli özellikler!

Yüzünüz yuvarlaksa; elmacık kemiklerinizi makyajla kapamayın. Gözlerinize kalem çekebilir ya da farklı ruj renkleri deneyebilirsiniz.

Burnunuz sivriyse; bundan şikâyet etmeyin. Bu sizi daha da çekici kılacaktır. Burnunuza gölge vermeyi denemeyin, bu sanki burnunuzun ucunu kirliymiş gibi gösterir.

Gözleriniz birbirine yakınsa; koyu gölgelendirmelerden uzak durun. Gözleriniz açıkken de belli olacak şekilde belirgin bir şekilde kalem çekebilirsiniz.

Dudaklarınız küçükse; dudaklarınızı dudak kalemiyle belirginleştirin. Pastel ve açık renklerdeki rujları deneyin. Dudaklarınızın ortasını parlatıcıyla canlandırın.

Yüzünüz çilliyse; sakın onları kapatmaya çalışmayın. Onlar gençlik işaretleri. Dudaklarınızda turuncu tonları yerine pembey itercih edin.

Soluk yüzlüyseniz; bunu kabuldin ve bronzlaştırıcı ürünlerle zaman harcamaktan vazgeçin.

Makyaj malzemeleri ve kullanım hataları...

►Göz kalemi: Gözlerinizin sadece dışına kalem çekmek onları olduğundan daha küçük gösterir. Kalemi gözlerinizin iç köşesinden, kaşlarınıza doğru uzanan dış köşeye kadar çektiğinizden emin olun.

►Allık: Çok parlak, çok koyu ya da çok soluk gölgelerden uzak durun. Yüzünüzdeki uyumsuzlukları allıkla kapamaya çalışın. Eğer allık işe yaramıyorsa yanlış rengi kullanıyorsunuz demektir. Allığı elmacık kemiklerinizde kullanın. Eğer cildiniz yağlıysa içinde portakal pigmentiolmayan bir allık kullanın

►Ruj: Ruj almaya gittiğinizde makyajlı olmamaya dikkat edin. Böylece teninize uygun renkleri daha kolay anlayabilirsiniz. Ruj renklerini elinizde denemeyin çünkü dudağınızın vereceği gölgeyi yakalayamazsınız.

Makyaj uzmanlarından öneriler...

HAKAN KÜLTÜR "Bir kadının makyaj çantasının içinde ruj, maskara, pudra ve allık olmalı. Parıltılı farlar ve büyük ürünleri taşımaya gerek yok. 20'li yaşlarda daha genç makyajlar tercih edilmeli. Doğal görünüme özen gösterilmeli. 30'lu yaşlarda iddialı makyajlar yapılabilir. 40'lı yaşlarda ise çok yoğun makyajdan kaçınılmalı. Yuvarlak yüzlüler, elmacık kemiklerini daha da ortaya çıkarabilirler. Allığı gölgelendirme yoluyla sürmek gerekir. Kulak hizasından, dudak hizasına doğru gölge verilmeli. Sivri ve büyük burna sahip olanların, burnun ucuna doğru koyu gölgelendirmeler yapmaları gerekiyor. Gözleri birbirine yakın olanlar göz pınarlarını açık renkle aydınlatmalılar. Dudakları küçük olan kadınlar ise dudaklarının çevresini kalemle çizmeliler ve kalemle aynı renkte bir ruj sürmeliler.
Kadınların makyaj konusunda kaçınması gereken hatalar; çok keskin göz makyajı yapmaları, çizgi halinde far sürmeleri, göz altlarına beyaz far sürmeleri, dudak büyütmek için kalemin içine açık renk ruj sürmeleri, kendi ten renklerinden koyu tonlu fondöten kullanmaları ve allığı dengeli bir biçimde kullanmamaları. Kapatıcı kişinin cilt özelliğine göre kullanılmalı. Gözaltlarında morluk olan ve yüzü yorgun görünenler kalın kapatıcı kullanmalılar.

ÇİĞDEM YARTAŞI "Allık, fondöten, ince bir kapatıcı, mascara ve açık renkbir ruj makyaj çantasında olması gerekenler. Hangi yaşta olunursa olunsun, 20'li, 30'lu ya da 40'lı, fazla makyajdan kaçınmak gerekiyor. 20'li yaşlarda fazla makyaj kişiyi daha yaşlı gösterir. 30'lu ve 40'lı yaşlarda ise makyajın fazlası kırışıklıkları daha çok ortaya çıkarır. Sivri burnu olanlar, burunlarının ucuna doğru çok hafif gölge verebilirler. Kadınların en çok yaptıkları hata farkında olmadan çok fazla makyaj yapmaları.

Kapatıcılar hakkında bilmeniz gerekenler!
Evden çıkmadan önce eğer 30 saniyeniz varsa makyajınızda atlamamanız gereken belki de tek detay kapatıcı olmalı. Kötü kapatıcı beyaz, pembe, kuru, yağlı ya da tebeşir gibidir. İyi bir kapatıcı ise kremsi, pürüzsüz, sarı tonludur. Cildinize çok kolay uyum sağlar. Sizi daha iyi ve cildinizi daha canlı gösterir. Alacağınız kapatıcının iyi olup olmadığını anlamak için elinize alın ve hissedin. Kapatıcı leke ya da izleri kapatmak için değil, gözlerinizin altındaki derin koyu renkteki halkaları gidermek için kullanılır. Uygun kapatıcı cildinizden daha açık renkte olmalıdır. Cildinizdeki lekeler için fondöten kullanın. Doğum lekeleri, güneş ya da yaşlanma izleri için kapatıcı ve fondötenden oluşan bir kombinasyonu deneyin.

Kaynak : Cosmogirl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Template e Layout by Blografando2008 Immage Adele Zolea